Joka päivä on kierreltävä pihassa ja seurattava kasvua ja kukintaa. Syreenitkin kukkivat nopeasti. Puisto- ja unkarinsyreeneistä en ehtinyt ottamaan kuvia kukinta-aikaan. Likusterisyreeni kukkii vasta myöhemmin kesällä, tosin ei meidän pihalla tänä kesänä. Viime kesän kuivuus vei varmaan voimat.

Tämäkin muhkea Ukontulikukka kasvaa ja komistuu päivä päivältä. Nämä putkahtelevat pihallamme siellä täällä, enkä henno poiskaan kitkeä. Ovat niin helppohoitoisiakin. Tämä yksilö kasvaa pikkujasmikkeen ja seinustan kivetyksen välissä.
673048.jpg
 
Samaan heimoon kuuluu myös rohtosormustinkukka, jota kasvatan samalla periaatteella. Aikoinaan sain anopilta muutaman taimen.
673053.jpg
Onkohan tämä valkoinen yksilö. Täytyy odotella.

Edellisten kukkasten lailla tämäkin on kaksivuotinen. Eli ensimmäisenä kesänä kasvaa lehtiruusuke joka talvehtii ja kukkii seuraavana kesänä. Kukkineet kukat annan kehittyä siemeniksi joita sitten syksyllä varistelen maahan. Sitten keväällä on vain osattava kitkeä oikeat rikkaruohot pois.
Maariankelloja on kukkinut niin hempeän vaaleanpunaisena, tummana liilana ja valkoisena pihallamme. Näidenkin värit ovat siis yllätys. Tämä kasvaa ja kurkottelee toisen pikkujasmikepensaan juurella.
673136.jpg

Kesän kukkaset alkavat olla jo istutettu. Vielä jokunen pelargonia odottaa ja etsii paikkaansa puutarhassamme.
Tässä kirjavalehtistä krassia, joita olen jo pari kesää sitten kokeillut. Jokunen sentään jaksoi itää, olivat jo menneet vanhaksi. Harvoin kylvän mitään siemeniä koko pussillista kerralla.
673062.jpg
Vanhan saavin renkaat ovat jo niin ruosteiset, etten viitsinyt kivilaattojen päälle asettaa. Jäisi varmaan ruskea jälki siihen. Kuten näette, vielä, olen istuttanut ne vanhaan reikäiseen ämpäriin. Se naamioituu kyllä nopeasti.

Lopuksi kuva asterin taimesta, joita minulla on paljon pihallamme istutettuna. Kiitos kuuluu Katiijalle!
673066.jpg
Minkähän värisenä juuri tämä sitten myöhemmin kukkii?